BLODTÖRST.

En sanning som stör mig är citatet: ”Blod är tjockare än vatten”! Något dummare får man leta efter. Går man in i detta bokstavligt så är detta en sanning, det kan man inte neka till. Jag minns när min hustrus dotter bodde hos oss i ett nödläge och hon fick bidra med lite hyrespengar och matpengar. Det är kärvt att leva på en pension och detta förstod jon. Det var inga problem och allt flöt på bra och inte långt senare fick hon ett eget boende, vilket gjorde allt mycket lättare, för att inte säga ”friare”.

Det tog några månader så var nästa ”nödgäst” och klappade på dörren och givetvis fick hon också tak över huvudet och mat. Det var min dotter, som mellanlandade och hon bodde hos oss någon månad. Vem kan säga nej, till ens egna barn. Men nu kommer det som fick mig att kraftigt reagera och det var när jag framförde våra ekonomiska krav, efter den frimånad hon fick ta del av, då sade hon: ”Men jag behöver väl inte betala för att bo här”? Jo, det gäller samma regler för dig, som för min ”andliga dotter”, dvs min hustrus dotter!

Då kom kommentaren, snabbt och syrligt: ”Men pappa, det gäller väl inte mig, för du vet väl att ”BLOD ÄR TJOCKARE ÄN VATTEN”!  Vilket betyder att, det skulle vara en fördel att vara min biologiska dotter och att jag skulle blidka och ge efter och behandla dessa flickor på två helt skilda sätt! Men hallå, eller? Jag ser ingen skillnad på biologiska eller andliga barn utan behandlar, alla lika och rättvist.

Min dotter blev sur och gnällig, men hon fick hosta upp samma medel, som min ”andliga” dotter gjort innan.

Man skall inte favorisera någon utan behandla alla jämlikt, annars kommer det i deras framtid, att bli svårt att anpassa sig till verkligheten. Den är tuff nog och man skall inte låta sig utnyttjas, av manipulation, krokodiltårar eller rent falskhet!

Förresten, jag älskar dem båda två, villkorslöst, även om det, just nu, är lite frostigt mellan biologin, oss emellan. Hur det går, får framtiden utvisa, men jag sover gott och samvetet är rent, oavsett tjockleken på blodet eller vattnet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *