FOTNOT?

En läkare i Kungsbacka, ordinerade en ett-årig flicka, sömn och vila, efter att ha undersökt denna unga patient. En orolig mamma tog då med sin dotter till ett annat sjukhus, för hon misstänkte att diagnosen inte var riktig och fick då reda på att detta lilla barn hade en spricka i benet, vilket måste ha gjort jätteont. Jag känner med detta barn, då jag råkade ut för samma sak, förra året på Mölndals sjukhus, utanför Göteborg.

Efter att ha återkommit från Wyoming-USA, (mer om detta senare), så drabbades jag av lunginflammation och hjärtflimmer, vilket fick min distriktsläkare, att trycka på larmknappen, och beordra mig att omedelbart uppsöka akuten, på nämnda sjukhus.  Jag lades in på en avdelning, och under tiden jag var där, så inträffade en olycka. Jag ramlade, på avdelningen och bröt foten. Jag var så omtöcknad så jag hade ingen kontroll över min kropp utan bara rasade ihop. Han svimmar hörde jag en manlig och en kvinna ropa, (läkaren och en sköterska) och efter en bra stund så överfördes jag till en kulvert där jag skulle vänta på röntgen och därefter skulle jag gipsas. Jag kom ner på dagen, runt 12-tiden och fixck åka hem med ambulans på natten, runt 02-tiden.

När denna ”gipsdoktorn” skulle påbörja sitt arbete, så sade han, att denna ”gipsning” var nödvändig för att stabilisera foten då det var en inflammation i foten, vilket kanske skulle vara besvärande, då jag också har diagnosen, ”Polyneuropai” också vilket kan uttrycka sig i svåra smärtvågor.

Efter två veckor så skulle jag åka till sjukhuset och byta gips och då fick jag av sjuksköterskorna, som skulle utföra detta, att jag hade en fraktur i fotbladet och fick då gipsas, i ytterligare 4 veckor.

Jag hade en fraktur, och ”gipsdoktorn” sa, att det var i förebyggande syfte, att han gipsade, så inflammationen, inte skulle förvärra min behandling!

Vad är detta för läkare och vilket ansvar, har man när man så grovt missar en fraktur och sätter fel etikett på de skador, som detta lilla barn och undertecknad fick. Fallet ligger nu hos Socialstyrelsen och med den expertis, man har där så är detta fall solklart, nämligen att ”gipsdoktorn” inte hade någon som helst koll på, vad jag hade för problem! Jag blev chockad, över den brist på ansvar samtliga hade ”mitt”  fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *