SKULDSEDLAR.

Minns när en fd politiker, Göran ”En herrgård åt alla” Persson sade, att ”Den som är satt i skuld, blir aldrig fri”!

Ja, många skuldfällor, har vi och många kommer det att bli. Grekland gråter blod och tvingas till desperata besparingar och andra länder, börjar också att få kraftiga underskott i sina budgetar! För att rädda vissa länder, så föreslog man att ett reservkapital skulle erbjudas de skuldsatta länderna och att man skriver ner skulderna, så man kan återgå till en mera större balans i ekonomin. Euroländerna skulle vara med och backa upp, dessa förluster, föreslog man. För långsamt och osolidarisk, tyckte väl någon ”samhällsbärare” och pekade med hela handen och ville att ALLA EU-länderna skulle vara med och bidra, för att rädda, de som befann sig i en akut nödsituation.

Vem skulle rädda Sverige, om Vi hamnade i samma sits som Grekland?

Eller rättare sagt, VI befinner ju oss redan i en ”ekonomisk rävsax”!

Vi får läsa om hur vissa avarter i samhället blir ekonomiskt oberoende, (ex, 100 miljoner i pension, till vd-n Clausen i NORDEA) och detta kallar jag för ett övergrepp på vår nästa generations levnadsvillkor och försvårade framtidsutsikter.

Sverige har en statsskuld på ofattbara 1.024 miljarder, och dessa pengar lämnar vi i arv, till våra barn!

Så, visst, är ”Vi satta i skuld och inte blir Vi fria heller” och det inkluderar vår nästa generation och därefter nästa och nästa.

Skulle man inte kunna stryka, orden ”Barnens bästa”, när det gäller den skuld, de får av oss?

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *