”STALKING”- Den dödliga kurragömmaleken?

                 

Begreppet ”stalking” fick väl sitt intåg i människors medvetenhet när ”paparazzi” i tid och otid förföljde kändisar för att få de bästa fotona, som man kunde sälja till högstbjudande. Ett exempel var ju ”jakten på Prinsessan Diana”, som slutade med en katastrof.

I USA tar man allvarligt på detta brott och i dagarna har Sverige också fått detta som en brottsrubricering!

Men jag ifrågasätter om den svenska Polisen har någon ”mätsticka” på detta brott som en gärningsman kan överträda utan risk, att ens bli kallad till förhör.

Det har gjorts flera anmälningar om ”stalking”, /förföljelse på person som fruktar för sin och sin familjs säkerhet/, men det löser Polisen som ett mycket lågprioriterad ärende, vilket betyder att denna ”stalker” får fritt spelrum och bristen på engagemang från Polisen, kan fortsätta utsätta en kvinna och hennes familj, med hotfulla sms och med en psykopats enträgna sinnestillstånd, åka runt den hotades bostad, dag efter dag på kvällar och nätter!

Hotar med att gå in i bostaden och leta efter saker som är hans eftersom det är en fd flickvän, som dessa rader handlar om. Kräver pengar som inte ”stalker” har rätt till. Ja, det finns många ogrundade orsaker att göra livet till ett helvete för denna kvinna som hade oturen att bli förälskad i ”fel man”. Denna kvinna fruktar för sitt liv och den enda respons hon får från Polisen är, jag citerar: ” Han, /gärningsmannen” måste göra något drastiskt, innan vi kan agera”!

Vad är drastiskt och hur mycket skall man stå ut med av verbala hot och psykisk krigföring, innan Polisen tar, denna kvinnas oro på allvar?

Måste denna unga kvinna skadas livshotande eller mördas innan man bestämmer sig för att omhänderta denna ”stalker” och placera honom på ett ställe där denna typ av individer, inte får tillfälle att fortsätta sätta skräck i sin omgivning? Beatrice Ask, en fråga, hur allvarligt ser du på, brottsrubriceringen, ”stalking”?

Låt inte ordet ”Stalking”, bara bli ett ord, för många är de exempel, där just ”stalking”, varit en inbjudan för gärningsmannen, att fullfölja sin aggression och sitt inneboende hat, för att han känt sig åsidosatt.

Till de som utsätts för denna typ av brott, så måste man alltid rapportera detta till Polisen och, se alltid till att dokumentera, varje handling eller rörelse, som, rör sig i ”ens omedelbar närhet”, för Vi pratar om mycket sjuka och störda individer, som inte ser den rädsla som finns i offrets verklighet. Polisen säger att man inte kan utföra ”Besöksförbud” på den misstänkte innan han/hon, skrivit under ett delgivningsbeslut och som jag tidigare nämnde, så prioriterar svensk Polis, helt andra saker. Hur många offer har Vi då fått ihop, för det är inte frågan om hur eller var det kommer att ske utan NÄR.

Kanske hemma i ditt närområde, hos din familj, för en sak är säker, en ”Stalker” har inga känslor för andra än sig själv och blir inte nöjd, förrän han har fått ”mental tillfredsställelse”!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *